Bevrijdingsconcert muziekverenigingen gemeente Epe 2022

Als onderdeel van het programma ’75+2 jaar Vrijheid Gemeente Epe’ was het zaterdagmiddag 23 april 2022 de beurt aan het groot orkest van alle muziekverenigingen uit onze gemeente, te weten: Kunst Na Arbeid, Koninklijke Harmonie Epe, Prins Bernhard Emst, Vaassens Fanfare Corps en Vriendschap Oene. Onder grote belangstelling openden de ruim 125 muzikanten het concert op het plein bij de Grote Kerk in Epe met ‘Van Oranje’. Hierna volgden Crimson Tide, Soldaat Van Oranje, The Greatest War Themes, Glenn Miller Story, To My Country en Honor To The Liberators. In het laatste nummer droegen ook de toehoorders hun steentje bij door het Wilhelmus uit volle borst mee te zingen.

Doordat de muziekstukken werden geleid door 4 dirigenten en in diverse samenstellingen werden uitgevoerd, was het een zeer gevarieerd programma. Het publiek genoot zichtbaar van de verschillende klankkleuren van de instrumenten en van het zonnetje. Af en toe zorgde de wind ervoor dat een muzikant een paar maten moest laten schieten om zijn standaard of muziekpapier veilig te stellen.

Aparte vermelding verdienen de twee solisten. Het ontroerende ‘Schindler’s List’ werd ten gehore gebracht door violiste Isabelle Doodhagen, begeleid door Kunst na Arbeid. Het geheel werd gezamenlijk afgesloten met een medley van Vera Lynn, met prachtige stem gezongen door Merlin Fiene.

Het was een zeer geslaagd optreden!

Een mooie sfeerimpressie is te vinden op de site van Vaassen Actief. 

Via onderstaande links zijn opnames van een aantal nummers te beluisteren: