Najaarsuitvoering 2022

Op zaterdagavond 12 november 2022 kon KNA, na drie jaar, eindelijk weer een eigen concert geven. De muzikanten hadden er naar uitgekeken en dat was te horen. Ook het publiek had de accordeonmuziek gemist, want de zaal in de Hezebrink te Emst zat vol. 

Er werd een afwisselend programma gebracht: klassiek, pop, volksmuziek, alles kwam langs. Het A-orkest opende onder leiding van dirigent Leo van Lierop met de Jig uit de St. Paul’s Suite, een nummer met Ierse invloeden dat zeer energiek werd gespeeld. Ook Tres Composiciones, geschreven voor accordeon door de Nederlandse componist Gerie Daanen, werd prachtig ten gehore gebracht. Het thema van het concert was een muzikale rondreis door verschillende landen en de muziek werd ondersteund door sfeerbeelden die op een scherm werden getoond en toegelicht door de dirigent. Het A-orkest eindigde voor de pauze in Israël met Rikudim.
Het Recreantenorkest zette de reis voort met goed in het gehoor liggende melodieën zoals Charleston Time en Cent Mille Chansons en de successen van Wim Sonneveld, waarbij de zaal uit volle borst meezong. En natuurlijk mocht muziek uit Oekraïne niet ontbreken. Deze Three Ukrainian Songs werden erg mooi gespeeld. 
De avond werd afgesloten door het A-orkest met een medley van de popgroep Queen. Met een daverend slotapplaus en staande ovatie liet de zaal blijken dat men van de avond had genoten.

Op deze avond werd Gerbert Tiemens gehuldigd voor  zijn 50 jaar lidmaatschap van de vereniging. De voorzitter Shirley Hagen sprak hem een mooi woord toe. Als 9- jarige jongen kwam hij al bij de vereniging. Hij speelt accordeon in  het A-orkest en is drummer in het Recreantenorkest. Altijd stond hij klaar voor alle hand en span diensten, zoals het vervoer van de instrumenten, opbouwen van het podium en het verzorgen van de elektronica. Van de 50 jaar dat hij lid is bij de vereniging heeft hij maar liefst 40 jaar in het bestuur gezeten. Als dank voor alles wat hij voor KNA heeft gedaan, is hij eerder dit jaar benoemd tot erelid. Zaterdag werd hem een bos bloemen en een mooi kado aangeboden door de vereniging en werd namens de NOVAM een legpenning overhandigd.

Er was nog een verrassing voor de vereniging. Vanuit de ledenraad van Univé werd door Herwin Rozendal en Bertus van Zuuk een cheque van 1000 euro overhandigd aan voorzitter Shirley Hagen. Deze zeer welkome aanvulling van de kas zal zeker een goede bestemming krijgen.