Orkesten

Het A-orkest

Het A-orkest speelt al jaren in ongeveer dezelfde bezetting. Er spelen 15 leden zelfs langer dan 40 jaar in het orkest. Weinig verloop betekent helaas ook dat er te weinig nieuwe leden bijkomen. 

Er wordt een afwisselend programma gespeeld: klassiek, pop, volksmuziek en natuurlijk ook speciaal voor accordeon geschreven muziek.

Plezier beleven aan het samenspelen is heel belangrijk, maar daarnaast probeert het A-orkest een redelijk niveau te handhaven. Om dit te meten wordt zo nu en dan deelgenomen aan een festival. 

Het Recreantenorkest

Het Recreantenorkest is ontstaan ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van KNA. Er werd een orkest gevormd van 31 oud-leden, die een deel van het programma zouden invullen. De oud-leden waren zo enthousiast dat ze zijn doorgegaan. 
Van de oorspronkelijke bezetting is nu nog slechts 1 persoon over.

Toen het aantal leden van zowel het toenmalige B-orkest als van het Recreantenorkest te ver terugliep, zijn beide orkesten samengevoegd. 

De moeilijkheid van de muziek ligt iets lager dan het A-orkest, maar het plezier zeker niet. 

De dirigent

Leo van Lierop is de dirigent van beide orkesten.

Hij studeerde accordeon en HaFa-Directie aan het Fontys Conservatorium in Tilburg en behaalde in 2015 diploma’s voor beide studies. Sindsdien timmert hij flink aan de weg, onder andere als kamermusicus in een tangosextet, een trio rond de muziek van Bertolt Brecht en een combo dat muziek van Harry Bannink uitvoert. Daarnaast is hij regelmatig als solist te horen met harmonie- en symfonieorkesten. 
Zijn voornaamste werkzaamheden bestaan echter uit het dirigeren van accordeonverenigingen. Momenteel staan zes verenigingen in heel Nederland onder zijn leiding.